Wednesday, January 28, 2009

renew passport

yes! alhamdulillah akhirnya..dah renew my passport...so lepas ni nak gi umrah or haji or holiday or honeymoon ops..dah bole la kiranye hehe...dari aritu lg sam mmg dah suh buat kat wangsa maju..katanye senang org tak ramai..pastu leh siap cepat...lagipun tengok pika buat passport baru2 ni pun cepat jer...so aku pun decide ar gi buat pasport kat wangsa maju dgn harapan cepat siap gak..sekali, langkah kiri daa..punye ar ramai org yg datang kat situ...maybe disebabkan cuti raya cina and cuti sekolah gak so masa ni la dorang nak buat, termasuk la aku kan huhu..rasa cam nak patah balik ke putrajaya tp jauh la sangat...so nak tak nak terpaksa ler teruskan gak...dari pagi tunggu sampai kul 6.30pm baru sume settle...dlm dok tunggu tu, layan sms ngan syam..pika ajak lunch (dorang ni asyik ponteng jer..) huhu dah stuck kat situ dah tentu ar tak bole joinkan...kat pejabat imegresen tu aku sampai duduk atas lantai dgn selambernyer sbb dah tak tahan tunggu lama (sbnarnye ramai yg dok kat lantai hehe..)..takper kuatkan semangat ni tunggu gak..dah tu takkan nak dtg esok lak, dah tentu ar tak leh sbb ada meeting kat cyberjaya (yup jadual penuh utk seminggu ni..so klau de yg cancel or ubah last minit tu mmg ler hangin..sbb bole masukkan agenda lain tau..) ..sib baik sume urusan settle pd ari yg same..ingat nak kuar malam ngan pika, terpaksa cancel lg..gue keletihan and kelaparan babe...abis je urusan kat imegresen tu aku gi jalan2 carik makan kat JJ Setiawangsa yg baru bukak tu...nak balik tu terserempak lak ngan nurul yg baru balik dr keje hehe...ingat nak lepak ngan dia tp disebabkan pala dah pikir nak balik rehat and tido, tak dapek lor den lepak lama sorry babe huhu...

ari yg memenatkan tp puas hati sbb hajat nak renew passport dah tercapai..dlm kepala ni dah pikir2 mane nak gi dulu...spore?...or indon?..or japan? wah gitu ekeke... :P

2 comments:

GDIZ said...

nasib lerr passport sy 2011 br mati. heheh berapa rm ek skrg nk renew?kena ajak somi pi jalan2 nih sebelum passport mati..heheh

ida said...

bayaran tetap same rm300..
sy nye exp last year...
2011 lama lg tu..ajak jgn tak ajak hehe... ;)