Monday, January 26, 2009

membawa diri...

sabtu 24 Feb...pagi tu dapat msg from jue..dia selamat melahirkan baby girl..congrate jue, alhamdulillah ibu and baby sihat...pepagi aku dah bersiap ingat nak keluar pagi tu sekali tak jadi..disebabkan plan nak kuar pagi cancel..aku kluar gak tengahari tu..gi salon rambut dulu (wah! rambut chinese new year gitu ekeke..)..disebabkan aku ni jarang gi salon (sam suggest kat klcc..erk takpela dear..i bukan artis hehe..)...so gi survey kat PJ dulu..carik punye carik sampai gi sunway..memula dtg style arab skrg dah tuka chinese sytle lak hehe..my bro sampai ngantuk tunggu tp bile tgk hasilnye dia senyum jek tanda ok kah3..sib baik ok, puas ati ar..bile nak pakai tudung org kat salon tu siap cakap "aiya sudah cantik2, mau pakai sarung ka.." aku senyum je..nak wat camne..mmg kene maa..ekeke ;)...next kitorang gi shopping kat Mydin utk beli brg skit tuk PD sok..gi PD ni ngan geng forum, itupun setelah dipujuk oleh erisa sbb selalu aku tak leh join (ye ar dulu weekend ade class maa..)..aku leh kamceng ngan dorang ni sbb geng satu kampung..ramai geng banting and geng sg besar :)

ahad 25 Feb...pepagi erisa amik aku kat umah..janji ngan geng banting kat sepang kul 10am...skali tengok geng shah alam pun ade gak..kitorang pun konvoi ar beramai gi PD...best gak sekali sekali membawa diri kuar dr kesibukan kota hehe..

disebabkan kitorang ni ramai, so payah skit nak carik tempat..kat sana jumpe ngan geng seremban, ipoh and muar..dorang ni ada yg dah sampai dari semalam lg...briefing dibuat oleh afad sbb tekop takde..bagi2 sticker..and set kumpul balik kul 6pm...so berselerak sume mencari tempat memasing...

hajat memula nak mandi, main jet ski bagai (but no for banana boat ye, fobia kat penang belum ilang lg..) tp akhirnya aku tgk je dorang mandi and jenjalan menikmati suasana pantai..amik gambar, makan, minum and relax je..cuasa panas terik doh kat PD...pening aku...dah lama gak tak gi pantai ni..last skali gi tioman tahun lepas (percutian terakhir ngan geng osb huhu..)

sebelum balik kitorang berkumpul bergambar beramai2 kat padang pejabat daerah..sbb kawasan luas so senang skit utk sesi fotografi...lepas tu kitorang gerak balik dgn geng banting...follow dorang singgah sebentar makan kat salak...pastu gi umah jali lak utk tukar side mirror..klau dah masuk 'bengkel' ni sure makan masanyer...dorang wat keje, aku bantai tido sat dlm kete, selamber..ngam2 terjaga keje pun settle...kitorang gerak balik dlm kul 12lebih..malam tahun baru cina kat banting meriah tul..sepanjang jln penuh dgn bunga api..kitorang siap berentikan kereta tengok bunga api jap ekeke...sampai umah kul 1lebih...



next week insyaAllah gi PD lagi utk AGM & Family Day club..

1 comment:

Gildo said...

Oh, foto2 bagus, dan wanita2 cantik, kalau cowo........
Salam sejahtera.