Thursday, May 7, 2009

virus menyerang..

kini dunia dikejutkan dgn virus H1N1...amat menakutkan kerana ia boleh mengakibatkan kematian..dengan environment sekarang ini, bermacam penyakit ada...klau citer psl virus sudah tentu ia mengenai sesuatu perkara yg merbahaya...tak kira ar virus penyakit or virus komputer...semuanya merosakkan..

disebabkan bengkak tidak surut maka aku ke klinik pd ari selasa utk mendapatkan rawatan...tak sangka sakit kepala dan bengkak yg ku sangka allergic or salah makan rupenyer agak membahayakan diriku..
menurut doctor virus ni sama seperti chickenpox (dh pernah kene masa kecik..) tapi ia berakar..dan kini ia telah menyerang saraf nerve aku (ia melibatkan deria) ..doktor memberikan aku ubat untuk dicuba dan menasihatiku agar berehat sehingga hujung minggu..tapi jumaat aku kene dtg utk checkup semula bagi memastikan virus tersebut tidak aktif dan tidak merebak ke tempat lain..huhu tak sangka begitu serius..sekiranya aku lewat dan sudah merebak, kemungkinan besar boleh merosakkan penglihatan or maybe my brain..huhu tak dpt kubayangkan jika hilang penglihatan..camne hidup aku yg mendatang..hwuarrgh! masa ni la teringat kat mama..really need her rite now..so scared..

so balik tu story kat family..and sume decide suh cuba berubat kat kampung..bg aku why not..yg penting kita berusaha, berikhtiar dan bertawakal..terima qada dan qadar..so bile wan ajak kuar terpaksala aku menolak kerana terpaksa pulang ke kg and nurul yg ajak main futsal juga terpaksa ku tolak kerana faktor kesihatan..
Alhamdulillah, ada saudara mara yg boleh membantu..masing2 memberikan pendapat dan cara utk mengubatinya..dan sudah tentu aku tak putus2 berdoa agar kesihatan aku tidak mudarat sgt dan boleh diubati..terima kasih la pd jue, sue, nurul, hanna, wan, nizam, erisa, lily dan teman2 yg lain kerana sudi memberi semangat dan nasihat..luv u guys..doa kalian mmg tak ternilai..really appreciate it guys..

Ya Allah, semoga aku tabah menghadapi segala ujianMu dan semoga Kau lindungi aku dari segala malapetaka...amiin.

2 comments:

edzlin007 said...

saya doakan kakchik sembuh ya. amin.

boleh saya tahu nama virus ini?

ida said...

thanks edzlin..
nama specific tak tau ler..virus chickenpox tp tak serang seluruh badan..terkene saraf je..