Sunday, May 10, 2009

10 May.. Hari Ibu.. Hari Lahir Mama

hari ni 10 May, hari lahir mama dan along...selamat hari lahir mama & along!...yup mereka berkongsi birthday..dulu every year kitorang pasti celebrate coz skali raikan Hari Ibu..tapi kini hanya tinggal kenangan..hanya doa yg dapat ku kirimkan..semoga rohmu ibu dicucuri rahmat sentiasa..amiin.

minggu yang agak emo bagiku..mana taknyer, di radio, tv or dimana2 shj orang dok sibuk menceritakan kisah ibu..sudah tentunya aku tersentuh..bile tgk drama psl ibu aku pasti menangis...dengar radio kisah ibu aku menangis...dah mmg jenis cepat tersentuh, nak buat camne...memang terasa sangat naknyer aku tak berapa sihat skrg ni..sudah pasti aku rindu belaian dan perhatian mama...kat mane lg tempat mengadu sakit pening, suka duka, berkongsi cerita, pendapat dan petua klau bukan dengan mama selama ni...tiada lagi makan jamu (yup my mom pandai buat jamu..) ..tiada lg pesanan2 dan tiada lg doa dari mama (ni yg paling utama) huhu sadisnyer...yg buat aku lebih terkilan apabila impian dia ingin melihat aku mendirikan rumahtangga tak kesampaian..apepun aku redha dengan ketentuanNya, Allah lebih menyayanginya..sekarang ni adik beradik mama tempat aku mengadu..aku bernasib baik hubungan kami agak rapat dan mereka menyayangi aku seperti anak mereka juga..
Ya Allah aku sentiasa bersyukur di atas nikmat yg kau beri..cume kekadang aku tak mampu menghadapi ujianMu...sesungguhnya Kau berikanlah aku kekuatan agar dapat menjalani hidup di dunia ini dengan penuh kesabaran..
bak pepatah syurga itu di bawah telapak kaki ibu..doa ibu membawa ke syurga..siapalah kita tanpa ibu..berbakti dan sayangilah ibu semasa mereka masih ada...

Selamat Hari Ibu untuk semua ibu tak kira di mana berada... :)

oh ya sebelum terlupa ingin ku ucapkan selamat bertunang kepada my dear sis nadya and fairuz semalam..sorry tak dapat hadir...huhu bile ar giliran aku ni..entahlah special bf pun takde huhu.. apepun doakan aku semoga cepat bertemu jodoh..amiin ;)


weekend ni sebenarnya banyak gak aktiviti..ofis buat family day kat rompin..sabtu gi jenguk atier and her newborn baby..ahad ada geng ajak gi mandi sungai..tp sume tak dapat join huhu..

4 comments:

Rhuddy said...

Doa anak yg soleh akan sampai pada Ibu nya...sama-sama kita doa k.....kak chik ada sy sbg kawan yg sntiasa menyayangi diri kak chik ok......friend forever

ida said...

thanks my dear bff..
rhuddy, terharu huhu..

Kad Kahwin Store said...

thanks kak cik.

Hopefully pasni jodoh kak cik pulak sampai. Love u sis. :)

ida said...

amiin..
moga masin ler mulut awk hehe..
luv u 2 sis ;)