Wednesday, August 11, 2010

1st Ramadhan 2010

today 1st Ramadhan (11 Aug 2010)...syukur Alhamdulillah masih dapat lg merasai Ramadhan pd tahun ni...
tapi kali ini agak berlainan kerana first time without mak and abah disisi :'(
huhu sure gonna miss abah laung 'sahur' kat kg..and wake up call klau dia kat KL (yup dia akan call adik beradik and member yg rapat pd pkul 5.00am utk pastikan sudah bersahur+bertanye khabar..) ..sbb bg dia sahur tu penting, itu yg membezakan puasa org kafir and muslim..so sweet kan bile ada org sudi kejutkan/ingatkan..
dan bile berbuka abah sure akan cari kuih or lauk fav kami adik beradik...
kini semua tinggal kenangan...sedih tak dpt bersahur, berbuka dan bertarawih bersama lagi...
mmg sedih skit tahun ni..naknyer my older sister still kat wad CCU at KB..hanya doa yg dpt ku kirimkan..
byk tul dugaan...namun aku redha dengan ketentuan Allah...

btw just nak ucap di blog ni.. Selamat Menjalani Ibadah Puasa buat semua umat Islam tak kira dimana berada, esp yg sudi membaca blog ni..
doakan semoga kita semua dapat melakukan ibadahNya dengan sempurna..
dan pada mereka yg sudah tiada, marilah kita mendoakan kesejahteraan mereka di sana..amin


evening news - dpt berita nenek sedara (mbah Indasah) meninggal, my auntie (acik umi) masuk wad...

1 comment:

edzlin007 said...

Selamat berpuasa kakchik. semoga tabah hadapi semua dugaan. Saya doakan kakak dan auntie kakchik kembali sembuh.

Al-Fatihah